120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 glāzeievārījums1 glāzecukurs1.5 TKsoda vai cepamais pulveris3 olas1 glāzekefīrs, jogurts vai skābs krējums2 glāzesmilti pēc izvēles sarīvēta citrona miziņa vai kanēlis sviests rīvmaize pūdercukurs
Pagatavošana
1
Ievārījumu samaisa ar cukuru un sodu/cepamo pulveri. Liek uz 1 stundu vēsumā.
2
Tad pievieno olas, kefīru, miltus, sarīvētu citrona miziņu vai kanēli un samaisa.
3
Mīklu lej kēksa veidnē, kas ietaukota ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi (var lietot arī mannu).
4
Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 35-45 minūtes.
5
Gatavību pārbauda ar kociņu, ja mīkla tam klāt nelīp, tad kēkss ir gatavs.
6
Gatavu un nedaudz atdzisušu izņem no veidnes un, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
7
Īpaši gardam rezultātam šķēles var pārziest ar rikotu vai bezpiedevu krēmsieru, kas viegli sakults ar cukuru un citronu sulu pēc garšas
Iesūtīja: zīlex
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit