ievārījuma kēkss
Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams ievārījuma kēkss – lieliska ideja, kā likt lietā pērnā gada ievārījumu.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 glāzeievārījums1 glāzecukurs1.5 TKsoda vai cepamais pulveris3 olas1 glāzekefīrs, jogurts vai skābs krējums2 glāzesmilti pēc izvēles sarīvēta citrona miziņa vai kanēlis sviests rīvmaize pūdercukurs

Pagatavošana

1

Ievārījumu samaisa ar cukuru un sodu/cepamo pulveri. Liek uz 1 stundu vēsumā.

2

Tad pievieno olas, kefīru, miltus, sarīvētu citrona miziņu vai kanēli un samaisa.

3

Mīklu lej kēksa veidnē, kas ietaukota ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi (var lietot arī mannu).

4

Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī ~ 35-45 minūtes.

5

Gatavību pārbauda ar kociņu, ja mīkla tam klāt nelīp, tad kēkss ir gatavs.

6

Gatavu un nedaudz atdzisušu izņem no veidnes un, ja vēlas, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

7

Īpaši gardam rezultātam šķēles var pārziest ar rikotu vai bezpiedevu krēmsieru, kas viegli sakults ar cukuru un citronu sulu pēc garšas

Iesūtīja: zīlex

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!