Atdzesētā cukuram pievieno olu dzeltenumus, ievārījumu, augu eļļu, atlikušo cukuru, ar etiķi dzēstu sodu, vaniļu un miltus, tik daudz lai iznāktu stingra mīkla.
Visu mīklu sadala apmēram uz astoņām daļām, kurus cep no abām pusēm uz neietaukotas pannas nelielā karstumā.
Plāceņus vēl siltus apziež ar krēmu. Liek kārtas vienu otrai virsū, starpā smērējot krēmu.
Krēma pagatavošana: Izcep 7-9 ābolus un izberž caur sietu, lai iznāktu apmēram 500 gr biezeņa. To labi savāra ar cukuru, pievienojot nedaudz citronskābes vai citrona sulas. Ābolu biezeni vāra tik ilgi, lai iznāk marmelādei līdzīga masa. Olu baltumus saputo putās. Olu baltumu putās ar strūkliņu ielej karstu marmelādi. Lejot visu lēni un uzmanīgi maisa.
Iesūtīja:
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaCitronskābeCukursEtiķisMiltiOlasĀbolu biezenisTortes un kūkasvidējiVaniļas cukursIevārījums
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit