90Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
150 gjāņogas500 mlūdens100 gcukurs50 gkartupeļu milti
Pagatavošana
1
Jāņogām izspiež sulu.
2
Ogu miziņas pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes, pēc tam nolej sietā.
3
Novārījumam pievieno cukuru, aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un uzvāra, beigās pievieno jāņogu sulu, samaisa.
4
Ķīseli salej dziļajos šķīvjos, pārkaisa ar cukuru, lai neveidojas plēvīte un atdzesē.
Pasniedz ar pienu.
Ja sanāca pārāk šķidrs, var pasniegt ar putukrējumu vai ar kādu krēmu.
Iesūtīja:
Grūtnieces ēdienkarteĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemKartupeļu cieteJāņogasŪdensĶīseļiViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit