Foto: Shutterstock
Biezais jāņogu ķīselis ir īsti vasarīgs, turklāt ne pārāk sarežģīts saldēdiens - baudi to ar pienu vai putukrējumu!
90Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gjāņogas500 mlūdens100 gcukurs50 gkartupeļu milti

Pagatavošana

1

Jāņogām izspiež sulu.

2

Ogu miziņas pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 5 minūtes, pēc tam nolej sietā.

3

Novārījumam pievieno cukuru, aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un uzvāra, beigās pievieno jāņogu sulu, samaisa.

4

Ķīseli salej dziļajos šķīvjos, pārkaisa ar cukuru, lai neveidojas plēvīte un atdzesē.

Pasniedz ar pienu.
Ja sanāca pārāk šķidrs, var pasniegt ar putukrējumu vai ar kādu krēmu.
Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!