Foto: Shutterstock
Gardais Jāņu siers - Līgo vakaru gaidot.
240Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kgbiezpiens lvājpiens3 gab.olas1 glāzekrējums ķimenes sāls

Pagatavošana

1

Vājpienu uzvāra, atlej 3 litrus, pievieno saberztu biezpienu, karsē, līdz sāk atdalīties sūkalas.

2

Tad pielej atlieto vājpienu, sajauc, uzlej uz drānas un nosulina.

3

Nosulinātam, karstam sieram pieliek 3 sakultas olas, krējumu, ķimenes, labi sakuļ, trauku turot siltā vietā, līdz piedevas vienmērīgi sadalās.

4

Izkulto siera masu salej drānā, noslogo, atdzesē.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!