Foto: Shutterstock
Jogurta mērce ar ķiplokiem un gurķiem.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 tasebezpiedevu jogurts2 gab.gurķi6 gab.sasmalcinātas ķiploka daiviņas etiķis sāls olīveļļa

Pagatavošana

1

Gurķi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, ieliek sietā un uzkaisa sāli, lai notek liekā sula.

2

Gurķus liek traukā, pievieno sasmalcinātos ķiplokus, etiķi, jogurtu, visu izmaisa.

3

Pašās beigās pārlej olīveļļu.

4

Var pievienot arī sīki sagrieztu papriku un garnēt ar olīvām.

!Ķiploku daiviņu daudzumu var palielināt pēc garšas, mērcei var pievienot arī sasmalcinātas mandeles vai citus riekstus.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!