50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
160 gsviests0.5 glāzepūdercukurs3 olas0.66 glāzepiens1.2 glāzemilti4 ĒKkakao (nesaldināts)2 TKvaniļas cukurs
Pagatavošana
1
Sviestu saputo ar pūdercukuru un pakāpeniski pievieno olas, pienu, miltus, kam pievienoti kakao un vaniļa. Ziemassvētku laikā vaniļu var aizstāt ar kanēli vai piparkūku garšvielu maisījumu.
2
Masu vēlreiz puto un liek ar sviestu ieziestā kēksa formā.
3
Gatavam kēksam pārber pūdercukuru vai pārlej šokolādes glazūru (kā to gatavot, skaidrojām šajā rakstā).
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit