cepumi kallas svētki
Foto: Shutterstock
Kallas ziedu formas cepumi ar bērnības garšu, pildīti ar gardu sviesta krēmu.
50Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzepūdercukurs3 olas1 glāzemilti

Pagatavošana

1

Pūdercukuru un olas kuļ mikserī, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Pakāpeniski iekuļ miltus.

2

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

3

Mīklu liek ar tējkaroti uz ietaukotas cepamās veidnes, veidojot plānas, apaļas pankūciņas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz cepumu maliņas brūnganas. Tas prasīs aptuveni 2-3 minūtes.

4

Cepumus izņem no krāsns un uzmanīgi noņem no cepamās plāts. Katru cepumiņu, kamēr tas silts, sarullē tūtiņā, kas līdzinās kallas ziedam.

5

Cepumus pilda ar sviesta krēmu, ko gatavo, sekojot šiem ieteikumiem.

*Pēc izcepšanas cepumi jāsarullē ļoti ātri, jo atdzisuši cepumi paliek viegli lūstoši, tāpēc ieteicams cept pa 6-8 cepumiem uz vienas plāts, lai paspētu izveidot kallas.

Padoms: katra cepuma viducī var likt arī gabaliņu marmelādes, sukādes vai cukurotu citrona miziņu.

Ņem vērā! Ja sapildīsi krēmu cepumos laicīgi, bet pasniegsi tos pēc vairākām stundām, cepumi samirks. Ja vēlies to kraukšķīgus, pildi krēmu īsi pirms pasniegšanas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!