Foto: Shutterstock
Kaltēti pīlādži - dabīgajiem vitamīniem ziemā.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgpīlādži500 gcukurs

Pagatavošana

1

Pēc pirmajām salnām ievāc ogas, sašķiro, nomazgā, blanšē 3-4 minūtes, tad 12-15 stundas mērcē aukstā ūdenī, bieži to mainot.

2

Nosusina, pārkaisa ar cukuru un kaltē.

3

Ogas kaltēt var speciālajā ogu un augļu žāvētājā vai cepeškrāsnī. Izvēloties otro variantu, ņem vērā - vispiemērotākā temperatūra kaltēšanai cepeškrāsnī ir 50 grādi – tā. Kaltē aptuveni 4-5 stundas, cepeškrāsns durtiņām jābūt pavērtām.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!