Foto: DELFI
Karaliskā Lieldienu pasha ar rozīnēm un sukādēm.
1440Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgbiezpiens150 ggaišās rozīnes150 gtumšās rozīnes200 gdažādu augļu sukādes2 citroni4 olas200 gsviests200 gcukurs200 gsaldais krējums

Pagatavošana

1

Sviestu sakuļ ar cukuru. Pievieno biezpienu un turpina masu karsēt. Pievieno olas, rozīnes un sukādes, piespiež citronu sulu un pierīvē citrona miziņu. Turpina nepārtraukti maisīt, līdz masa sāk vārīties.

2

Ņem trauku nost no uguns un atdzesē, ik pa brīdim masu apmaisot. Kad tā atdzisusi, pievieno saputotu krējumu.

3

Caurdurī ieliek marli vai lina audumu un ielej biezpiena masu. Masu tur zem sloga no 12 līdz 24 stundām vēsā vietā, ik pa laikam nolejot lieko šķidrumu.

Iesūtīja: Solnce

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!