"Vajadzīga viena karpa ( nezinu, kam lai sūdzas par to, ka visur tik dzīvas var nopirkt – ja nu kas man riebj, tad tā galināšana, kaut arī to vienmēr dara vīrs, bet vienalga nepatīk).
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Zivi notīra (iztīra iekšas, nogriež spuras, notīra zvīņas utt.).
Tālāk nepieciešami vien sāls un saspiesti ķiploki.
Ar šo maisījumu bagātīgi ierīvē zivi (gabalos nesagrieztu) no ārpuses un iekšpuses. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes, apkārt apliekot kartupeļus, kamēr zivs paliek brūna, un tai veidojas kraukšķīga garoziņa.
Tad, nežēlojot krējumu, kurā atkal iemaisīti sasmalcinātie ķiploki un sāls, krietni apziež jau gandrīz gatavo ziftiņu – tā, lai šī tā kā drusku peld krējumiņā, pārliek ar sīpolu riņķīšiem. Kad cepetis vēl brīdi - kādas 10 minūtes – pačurkstējis krāsnī, velk ārā un ēd kopā ar kartfeļiem.
* galvenais – sagatavošana neprasa laiku, bet apēd vienmēr, līdz pēdējai asakai, jo labi garšo arī auksta.
Nu šitais mums ir tradīcija, cik vispār sevi var atcerēties. Jaungada vakarā cepam karpu – visiem ļoti garšo. Mans uzdevums ir svētkos, nevienam nemanot, piestūķēt visiem kabatas, makus utt. ar notīrītām, sausām zvīņām."
Iesūtīja: Kārļa mamma