cepta karpa
Foto: Shutterstock
Krāsnī cepta karpa – garda ikdienai, bet noteikti iederēsies Ziemassvētku mielastā. Recepti iesūtījusi Kārļa mamma.

"Vajadzīga viena karpa ( nezinu, kam lai sūdzas par to, ka visur tik dzīvas var nopirkt – ja nu kas man riebj, tad tā galināšana, kaut arī to vienmēr dara vīrs, bet vienalga nepatīk).

80Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.svaiga karpa sāls ķiploki skābs krējums kartupeļi sīpoli

Pagatavošana

1

Zivi notīra (iztīra iekšas, nogriež spuras, notīra zvīņas utt.).

2

Tālāk nepieciešami vien sāls un saspiesti ķiploki.

3

Ar šo maisījumu bagātīgi ierīvē zivi (gabalos nesagrieztu) no ārpuses un iekšpuses. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20-25 minūtes, apkārt apliekot kartupeļus, kamēr zivs paliek brūna, un tai veidojas kraukšķīga garoziņa.

4

Tad, nežēlojot krējumu, kurā atkal iemaisīti sasmalcinātie ķiploki un sāls, krietni apziež jau gandrīz gatavo ziftiņu – tā, lai šī tā kā drusku peld krējumiņā, pārliek ar sīpolu riņķīšiem. Kad cepetis vēl brīdi - kādas 10 minūtes – pačurkstējis krāsnī, velk ārā un ēd kopā ar kartfeļiem.

* galvenais – sagatavošana neprasa laiku, bet apēd vienmēr, līdz pēdējai asakai, jo labi garšo arī auksta.

Nu šitais mums ir tradīcija, cik vispār sevi var atcerēties. Jaungada vakarā cepam karpu – visiem ļoti garšo. Mans uzdevums ir svētkos, nevienam nemanot, piestūķēt visiem kabatas, makus utt. ar notīrītām, sausām zvīņām."

Iesūtīja: Kārļa mamma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!