Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kārtaino mīklu izrullē Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un mīklu izklāj uz papīra. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek~ 200*C cepeškrāsnī.
Nedaudz pacep, lai ir tāda viegli zeltaina.
Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, samaisa ar cukuru un kanēli.
Izņem apcepto pamatni no krāsns un virsū liek ābolus pabiezā kārtā. Pārlej ar vaniļas krēmu (to gatavo no veikalos nopērkamā, ātri pagatavojamā vaniļas pudiņa pulvera).
Uz āboliem liek otru mīklas kārtu (neceptu un plāni izrullētu) tā, lai maliņas ir nedaudz pāri apakšai, jo mīkla cepoties saraujas. Maliņas sastiprina.
Virsu nosmērē ar olu, vietām sabaksta ar dakšu un uzzīmē restītes.
Liek krāsnī un cep, līdz gatava - aptuveni 25 minūtes. Gatavību var konstatēt ļoti viegli - pēc smaržas un izskata.
Iesūtīja: kkristinekk