Foto: Shutterstock
Kārtainās mīklas un vaniļas krēma ābolmaize - gardums katrai dienai un svētkiem.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

āboli kārtainā mīkla cukurs kanēlis ola vaniļas pudiņa pulveris

Pagatavošana

1

Kārtaino mīklu izrullē Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru un mīklu izklāj uz papīra. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek~ 200*C cepeškrāsnī.

2

Nedaudz pacep, lai ir tāda viegli zeltaina.

3

Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, samaisa ar cukuru un kanēli.

4

Izņem apcepto pamatni no krāsns un virsū liek ābolus pabiezā kārtā. Pārlej ar vaniļas krēmu (to gatavo no veikalos nopērkamā, ātri pagatavojamā vaniļas pudiņa pulvera).

5

Uz āboliem liek otru mīklas kārtu (neceptu un plāni izrullētu) tā, lai maliņas ir nedaudz pāri apakšai, jo mīkla cepoties saraujas. Maliņas sastiprina.

6

Virsu nosmērē ar olu, vietām sabaksta ar dakšu un uzzīmē restītes.

7

Liek krāsnī un cep, līdz gatava - aptuveni 25 minūtes. Gatavību var konstatēt ļoti viegli - pēc smaržas un izskata.

Iesūtīja: kkristinekk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!