plācenīši kotletes pankūkas
Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojami un garšīgi kartupeļu - ķirbju plācenīši. Labi garšos gan ar skābo krējumu, gan kādu silto mērci, piemēram, šampinjonu.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
800 gkartupeļi400 gķirbja mīkstums2 ĒKeļļa2 gab.olas2 ĒKmilti4 ĒKrīvmaize sāls

Pagatavošana

1

Ķirbi sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.

2

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

3

Kartupeļus nomizo, novāra, izmaļ gaļas mašīnā.

4

Eļļu saberž ar dzeltenumiem un pievieno kartupeļiem.

5

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, pievieno kartupeļu masai un samaisa. Pievieno sarīvētus ķirbjus un sāli. Ja mīkla ir par šķidru, tad pieliek miltus.

6

No iegūtās masas veido plācenīšus, ja vēlas, apviļā rīvmaizē. Cep uz pannas sakarsētā eļļā vai cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 7 minūtes.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!