Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sarīvē kartupeļus, caur divkārtīgu marli nospiež sulu. Sulu nostādina un nolej tā, lai apakšā paliktu ciete. Cieti pieliek nospiestajai, daudzmaz sausajai kartupeļu masai.
Pievieno olu, drošības pēc arī 2 ĒK kartupeļu cietes (lai vāroties neizjūk), karoti miltu, sāli pēc garšas. Visu samaisa. Mīkla gatava!
Ar rokām veido nelielas, apaļas klimpas, liek uz mērenas liesmas vārīties vārošā sālsūdenī (tādā ne pārāk stiprā – garšīgā), kurā iemaisīta ēdamkarote cietes (tas palīdzēs klimpām neizjukt). Izmēģinājumam vispirms ieliek vārīties vienu klimpu, ja jūk ārā, mīklai jāpievieno vēl kartupeļu ciete vai milti. Ieliktās klimpas vāra, kamēr tās uzpeld un vēl mazliet ~ 15 minūtes.
Nākošajā dienā izvārītās klimpas var sagriezt, apcept zeltainas kausētā sviestiņā (kā kartupeļus) un ēst ar krējumu.
Iesūtīja: via