8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 mlpiens160 mlsūkalas paniņas ūdens vai citi pārpalikumi (es liku 160 ml kur 50 ml kartupeļu novārījums 50 ml saskābis saldais krējums (lauku) 60 ml dienu siltā vietā nostāvējis kefīrs)15 gsausais raugs1 ĒKcukurs1.5 TKsāls2 ĒKeļļa5 ĒKsausais kartupeļu biezenis (liku 150 g vārītus kartupeļus)400 gmilti
Pagatavošana
1
Novārīt nomizotus kartupeļus. Ļaut tiem atdzist tajā pašā ūdenī.
2
Izņemt un saspaidīt biezenī. Šķidrumu klāt neliet vai arī paņemt no kopējā škidruma daudzuma.
3
Saliek visas satāvdaļas spainītī kā parasti.
4
"Moulinex" maizes mašīnai ir programma "rauga mīkla". Maisīšanas sākumā mīkla ir ļoti sausa, bet ar laiku kartupeļi sāk izdalīt škidrumu un maisīšanas beigās mīkla paliek normāla (par to arī var izlasīt www. hlebopechka.ru).
5
Varbūt lieku maz miltu, bet man gatavā mīkla sanāk ļoti ķēpīga un bez miltiem strādāt nav iespējams. Mīklu nerullēju.
6
Sadalu 24 daļās un sanāk man 24 palieli pīrādziņi, ko piepildu ar dažādiem pildījumiem
7
Tieši vienai cepšanas reizei krāsnī uz plāts!
Iesūtīja: ND
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit