Foto: Shutterstock
Sātīgai maltītei ikdienā vai svētkos – kartupeļu, maltās gaļas un kausētā siera sacepums.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 gab.kartupeļi400 gmaltā gaļa2 gab.sīpoli2 gab.tomāti180 gkausētais siers130 gsiers150 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšaspipari, malti

Pagatavošana

1

Novāra ar mizu kartupeļus, nomizo.Uz pannas sacep malto gaļu ar sīpolu, tomātu, sāli, pipariem.

2

Liek karstumizturīgajā traukā kārtu šķēlītēs sagrieztu kartupeļu, kurus apsmērē ar kausēto sieru, vēl drusku kartupeļus, sacepto malto gaļu, vēlreiz kartupeļus (ne pārāk biezās kārtās).

3

Virsū uzkaisa nedaudz rīvēta siera, saldo krējumu. Liek krāsnī iekšā uz 10–15 minūtēm, līdz siers izkūst un ir zeltains.

Padoms: kausēto sieru var arī nelikt. Bet vārīto kartupeļu vietā var likt kartupeļu biezputru.

Iesūtīja: Beka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!