40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
200 gkartupeļi (nomizoti)10 gsviests vai margarīns120 gnātru vai ceļteku lapas10 gsīpoli30 mlpiens30 gspeķis (svaigs vai kūpināts)
Pagatavošana
1
Zaļumu lapiņas applaucē, sasmalcina saberžot vai ar mikseri.
2
Kartupeļus izvāra, nolej ūdeni, nosusina, sasmalcina un tiem pievieno uzvārītu pienu, sīki sagrieztus apceptus sīpolus un lapiņu biezeni. Visu labi sakuļ.
3
Ēd tūlīt ar sviestu, saceptu speķi, biezpienu un krējumu, piena vai krējuma mērci. Šādam biezenim var pievienot arī biezpienu. Visu izmaisa un uzkarsē. Var pievienot svaigas, sīki sagrieztas ķimeņu, pētersīļu un liepu lapiņas.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit