Foto: Shutterstock
Kartupeļu - zaļumu biezenis ar speķīša un nātru vai ceļteku lapu piedevu.
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gkartupeļi (nomizoti)10 gsviests vai margarīns120 gnātru vai ceļteku lapas10 gsīpoli30 mlpiens30 gspeķis (svaigs vai kūpināts)

Pagatavošana

1

Zaļumu lapiņas applaucē, sasmalcina saberžot vai ar mikseri.

2

Kartupeļus izvāra, nolej ūdeni, nosusina, sasmalcina un tiem pievieno uzvārītu pienu, sīki sagrieztus apceptus sīpolus un lapiņu biezeni. Visu labi sakuļ.

3

Ēd tūlīt ar sviestu, saceptu speķi, biezpienu un krējumu, piena vai krējuma mērci. Šādam biezenim var pievienot arī biezpienu. Visu izmaisa un uzkarsē. Var pievienot svaigas, sīki sagrieztas ķimeņu, pētersīļu un liepu lapiņas.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!