Foto: Shutterstock
Svinībām vai vienkārši našķim - gardā kazeņu un saldā krējuma kūka, kurai biskvīts pagatavots ar paniņām vai kefīru.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
PILDĪJUMAM:500 gkazenes3 ĒKcukurs280 gsaldais krējums (35%) PAMATNEI:300 gmilti5 TKcepamais pulveris140 gsviests (auksts)100 gcukurs80 mlkefīrs vai paniņas1 gab.ola

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190*C.

2

Ieber miltus lielā bļodā, pievieno cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Pieliec sviestu, kurš iepriekš sagriezts gabaliņos.

3

Saberz ar rokām visu kopā, tad iemaisi cukuru.

4

Miltu maisījuma vidū izveido bedrīti, ielej tur paniņas un sakultu olu. Vieglām kustībām jauc miltus kopā ar šķidrumu, līdz izveidojas mīksta, lipīga mīkla.

5

Uz miltiem apkaisītas virsmas pavisam nedaudz samīci mīklu un izveido no tās apli 18 cm diametrā.

6

Uzliec izveidoto mīklu uz cepumu plāts, kas ieziesta ar taukvielām. Cep 30-35 minūtes, līdz kūka zeltaina un pacēlusies.

7

Noliec atdzist.

8

Gatavo pildījumu. Mazliet saspaidi kazenes ar cukuru.

9

Pārgriez kūku uz pusēm, apzied apakšu ar saputoto saldo krējumu, liec virsū saspaidītas ogas, tad liec virsū otru kūkas pusi.

10

Pārkaisi ar pūdercukuru.

11

::!recepte::

Iesūtīja:
Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!