Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190*C.
Ieber miltus lielā bļodā, pievieno cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Pieliec sviestu, kurš iepriekš sagriezts gabaliņos.
Saberz ar rokām visu kopā, tad iemaisi cukuru.
Miltu maisījuma vidū izveido bedrīti, ielej tur paniņas un sakultu olu. Vieglām kustībām jauc miltus kopā ar šķidrumu, līdz izveidojas mīksta, lipīga mīkla.
Uz miltiem apkaisītas virsmas pavisam nedaudz samīci mīklu un izveido no tās apli 18 cm diametrā.
Uzliec izveidoto mīklu uz cepumu plāts, kas ieziesta ar taukvielām. Cep 30-35 minūtes, līdz kūka zeltaina un pacēlusies.
Noliec atdzist.
Gatavo pildījumu. Mazliet saspaidi kazenes ar cukuru.
Pārgriez kūku uz pusēm, apzied apakšu ar saputoto saldo krējumu, liec virsū saspaidītas ogas, tad liec virsū otru kūkas pusi.
Pārkaisi ar pūdercukuru.
::!recepte::
Iesūtīja: