ķirbju kūka
Foto: Shutterstock
Ķirbju kūka ar smilšu mīklu īpaši garda ar putukrējumu vai saldējumu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

smilšu mīkla ķirbji cukurs olas saldais krējums0.5 gab.citrona sula kanēlis muskatrieksts malts ingvers

Pagatavošana

1

Apakšā apaļajā formā liek smilšu mīklu, to pirms pildīšanas ar ķirbju masu cepeškrāsnī cep gandrīz gatavu.

2

Ķirbju masa man top uz aci, bet pamatā tā sastāv no tvaicētiem (vai vārītiem un kārtīgi notecinātiem) un sastampātiem ķirbjiem (kādas 2 glāzes ķirbju biezeņa lielajai cepamformai), pāris atsevišķi ar cukuru saputotām olām, saldā krējuma (nepilnas paciņas), puses citrona sulas un sarīvētas citrona miziņas, kā arī lieku klāt bagātīgi kanēli, muskatriekstu, maltu ingveru, utml. garšvielas.

3

Ķirbju biezeni un visu pārējo sajauc kopā un pilda pusgatavajā smilšu mīklā.

4

Tad šauj krāsnī un kādos 200 grādos cep, līdz masa sabiezē.

Ēd ar putukrējumu, saldējumu, vai vienu pašu.

Iesūtīja: Machika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!