60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
smilšu mīkla ķirbji cukurs olas saldais krējums0.5 gab.citrona sula kanēlis muskatrieksts malts ingvers
Pagatavošana
1
Apakšā apaļajā formā liek smilšu mīklu, to pirms pildīšanas ar ķirbju masu cepeškrāsnī cep gandrīz gatavu.
2
Ķirbju masa man top uz aci, bet pamatā tā sastāv no tvaicētiem (vai vārītiem un kārtīgi notecinātiem) un sastampātiem ķirbjiem (kādas 2 glāzes ķirbju biezeņa lielajai cepamformai), pāris atsevišķi ar cukuru saputotām olām, saldā krējuma (nepilnas paciņas), puses citrona sulas un sarīvētas citrona miziņas, kā arī lieku klāt bagātīgi kanēli, muskatriekstu, maltu ingveru, utml. garšvielas.
3
Ķirbju biezeni un visu pārējo sajauc kopā un pilda pusgatavajā smilšu mīklā.
4
Tad šauj krāsnī un kādos 200 grādos cep, līdz masa sabiezē.
Ēd ar putukrējumu, saldējumu, vai vienu pašu.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit