kliņģeris
Foto: Shutterstock
Gards svētku kliņģeris ar augļiem un marmelādi, riekstiem un rozīnēm.
180Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
25 graugs250 mlpiens100 gsviests vai margarīns100 gcukurs naža galssāls1 gab.paciņa vaniļas cukurs PILDĪJUMAM:50 grieksti50 grozīnes50 gžāvētas aprikozes50 gmarmelāde sviests

Pagatavošana

1

Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež.

2

No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu. Veido garu rulli, ap pildījumu aizlipinot mīklas malas.

3

Liek to uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. Pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 – 40 minūtēm Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 *C 30 – 35 minūtēm.

4

Sausums un saldums atkarīgs, cik būsi dāsna ar pildījumu un sviestu.

5

Dekorē ar augļiem.

Iesūtīja: Bēbju mamma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!