Sastāvdaļas
Pagatavošana
Raugam uzber 1 TK cukura un maisa līdz raugs izkūst un jātur siltumā.
Pienu uzsilda, pievieno sāli, cukuru, safrānu, citrona miziņu, un maisot silda, uz mazas uguns, līdz viss izkūst.
Šķidrumam jābūt siltam, bet ne karstam!
Siltu raugu pievieno pienam un samaisa.Iesijā miltus un samīca.
Kad mīkla izmīcīta pielej izkausētu margarīnu vai sviestu un atkal mīca.
Mīklai ir jābūt nedaudz pacietai. Mīkla ir gatava tad, kad atlec no rokām un no trauka malām.
Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež. No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, sadala trīs garos taisnstūros un pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu.
Veido garus ruļļus, sapin pīnē un liek uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. Lūk, šeit atradīsi foto padomu, kā soli pa solim pareizi veidot kliņģera formu.
To pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 - 40 minūtē, uzrūgt. Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 °C 30 – 35 min.
Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.
Iesūtīja: Ieva