rauga mīkla
Foto: Shutterstock
Kārtīgs svētku kliņģeris ar bagātīgu saldo pildījumu.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gmilti25 graugs250 mlpiens100 gsviests vai margarīns100 gcukurs naža galssāls2 gab.olas1 gab.paciņa vaniļas cukura PILDĪJUMAM:50 grieksti50 grozīnes50 gžāvētas aprikozes50 gmarmelāde1 TKsviests

Pagatavošana

1

Raugam uzber 1 TK cukura un maisa līdz raugs izkūst un jātur siltumā.

2

Pienu uzsilda, pievieno sāli, cukuru, safrānu, citrona miziņu, un maisot silda, uz mazas uguns, līdz viss izkūst.

3

Šķidrumam jābūt siltam, bet ne karstam!

4

Siltu raugu pievieno pienam un samaisa.Iesijā miltus un samīca.

5

Kad mīkla izmīcīta pielej izkausētu margarīnu vai sviestu un atkal mīca.

6

Mīklai ir jābūt nedaudz pacietai. Mīkla ir gatava tad, kad atlec no rokām un no trauka malām.

7

Žāvētās aprikozes un marmelādi sagriež. No uzrūgušas mīklas izveltnē taisnstūri, sadala trīs garos taisnstūros un pārsmērē ar sviestu un uzliek pildījumu.

8

Veido garus ruļļus, sapin pīnē un liek uz ietaukotas plāts kliņģera veidā. Lūk, šeit atradīsi foto padomu, kā soli pa solim pareizi veidot kliņģera formu.

9

To pārklāj ar dvieli un atstāj uz 30 - 40 minūtē, uzrūgt. Tad pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar riekstiem, cep 190 °C 30 – 35 min.

10

Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!