Foto: Shutterstock
Ievārījums no nepelnīti aizmirstajām ogām – korintēm. Papildinās ievārījumu krājumus ziemai.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgkorintes1 gcitronskābe500 gcukurs

Pagatavošana

1

Korintes blanšē verdošā ūdenī divas minūtes.

2

Citā katlā paralēli uzvāra cukura sīrupu – aptuveni litrā ūdens izšķīdina cukuru.

3

Tad ogas liek cukura sīrupā un pakāpeniski uzvāra.

4

Noņem no plīts un nostādina 8 stundas, pēc tam pabeidz vārīt.

5

Vārīšanas beigās pievieno citronskābi. Gatavo ievārījumu sapilda burciņās un nedaudz atdzesē, tad aizvāko.

Iesūtīja: karinē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!