45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
0.5 kgmaltā gaļa (jaukta)1 gab.sīpols1 gab.ola0.5 saujasāls2 ĒKskābs krējums1 glāzepiens4 šķēlebaltmaize (lielā tostermaize) ķiploku sāls kaltēta paprika pipari baziliks
Pagatavošana
1
Gaļu liek traukā, pierīvē sīpolu.
2
Baltmaizi liek traukā un uzlej pienu vai ūdeni.
3
Kad maize izmirkusi, lieko šķidrumu nopiež un maizi sablenderē vai izmaļ gaļas mašīnā. Protams var samīcīt arī ar rokām, bet tad labāk maizei nogriezt garoziņu. Gaļai piesit olu, pieliek 2 ĒK skāba krējuma, garšvielas, sāli, maizi.
4
Gaļu mīca ar rokām, līdz tā atlec no rokām un masa kļuvusi viendabīga. Masu atstāj uz 10 minūtēm mierā, lai garšvielas ievelkas.
5
Uz šķīvja uzber miltus.
6
Ar ēdamkaroti ņem gaļas piciņas, apviļā miltos, ar rokām izveido kotletes.
Pannu liek uz uguns, uzlej eļļu un uzkarsē. Kad panna uzkarsusi, liek kotletes uz lielas uguns apcep no abām pusēm.
7
Tad uzliek vāku, samazina uguni un ~5-10 minūtes pasautē, tai laikā var arī pagrozīt.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit