6222753
Foto: PantherMedia/Scanpix
Mīkstas un sulīgas kotletes.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
0.5 kgmaltā gaļa (jaukta)1 gab.sīpols1 gab.ola0.5 saujasāls2 ĒKskābs krējums1 glāzepiens4 šķēlebaltmaize (lielā tostermaize) ķiploku sāls kaltēta paprika pipari baziliks

Pagatavošana

1

Gaļu liek traukā, pierīvē sīpolu.

2

Baltmaizi liek traukā un uzlej pienu vai ūdeni.

3

Kad maize izmirkusi, lieko šķidrumu nopiež un maizi sablenderē vai izmaļ gaļas mašīnā. Protams var samīcīt arī ar rokām, bet tad labāk maizei nogriezt garoziņu. Gaļai piesit olu, pieliek 2 ĒK skāba krējuma, garšvielas, sāli, maizi.

4

Gaļu mīca ar rokām, līdz tā atlec no rokām un masa kļuvusi viendabīga. Masu atstāj uz 10 minūtēm mierā, lai garšvielas ievelkas.

5

Uz šķīvja uzber miltus.

6

Ar ēdamkaroti ņem gaļas piciņas, apviļā miltos, ar rokām izveido kotletes.
Pannu liek uz uguns, uzlej eļļu un uzkarsē. Kad panna uzkarsusi, liek kotletes uz lielas uguns apcep no abām pusēm.

7

Tad uzliek vāku, samazina uguni un ~5-10 minūtes pasautē, tai laikā var arī pagrozīt.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!