50Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
3 glāzesnotīrīti valrieksti vai citi rieksti1.5 glāzemedus0.5 glāzecukurs
Pagatavošana
1
Zemesriekstus attīra no čaumalām un no brūnās miziņas, sadala uz pusēm vai četrās daļās, izber uz tīras pannas un nedaudz apgrauzdē.
2
Apgrauzdētos riekstu saberž rokās vai sagriež nelielos gabaliņos.
3
Medu (vēlams mākslīgo) sajaukt ar cukuru, maisot uzkarsēt un vārīt līdz, medus pile uz šķīvja sarecēs un nebūs šķidra. Medus masā ieber riekstus, nepārtraucot maisīt vāra vēl 15 min.
4
Iegūto, biezo masu izliek uz dēlīša, kas iepriekš apliets ar aukstu ūdeni, masu, ar aukstā ūdenī iemērktu, karoti izlīdzina, lai būtu 1 cm bieza, kad kozinaki ir nedaudz padzisuši, ar asu nazi, sagriež nelielos gabaliņos vai rombiņos un liek sastingt.
Zemesriekstu vietā var izmantot mandeles, saulespuķu sēklas vai citus riekstus un sēklas.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit