Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nelielā katliņā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra. Noņem katliņu no uguns un karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri un rūpīgi samaisa.
Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas viena pikucī. Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies.
Atdzisušai mīklai pievieno kanēli, koriandru un pa vienai iemaisa olas. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda un spīdīga.
Mīklai jābūt gludai, biezai un tik mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes.
Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru un ar konditorejas maisu izspiež nelielas apaļas kūciņas.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210-220 grādiem, cepamo plāti liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 45 minūtes.
Durtiņas nedrīkst atvērt nekādā gadījumā!
Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēgt un atstāj kūciņas vēl uz 30-40 minūtēm un tikai tad drīkst atvērt durtiņas.
Gatavo biezpiena krēmu. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un cukuru (pēc garšas) saputo kopā. Kulšanas vidū pievieno 1 paciņu putukrējuma stindzinātāja. Ar gatavo krēmu pildi kūciņas un izrotā ar ūdens peldē izkausēto šokolādi.
Iesūtīja: Viki