Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rozīnes nomērcē, ābolus nomizo, olas baltumus atdala (ieliek ar visu bļodu, kurā kuls, ledusskapī) no dzeltenumiem.
Bļodā samaisa biezpienu, olu dzeltenumus, 6 ĒK cukura, atkarībā no biezpiena slapjuma 2 - 3 ĒK miltu, pierīvē apelsīnu miziņu, pieliek sodu un izmērcētās rozīnes.
Uz plāts uzliek cepamo papīru, ieloka vietas cik liela ir plāts un tad izrullē smilšu mīklu, līdz attiecīgajai atzīmei. Kā pagatavot smilšu mīklu mājās, stāstījām te.
Uz pannas uzklāj smilšu mīklu, virsū liek biezpiena masu, tā lai neietu pāri smilšu mīklai.
Virsū liek ābolu šķēlītes, ne pārāk plānas. Un liek cepeškrāsnī 200*C 30-35 minūtes.
Kamēr cepas, puto olu baltumus ar glāzi cukura stingrās putās.
Kad kūka gatava, ņem ārā no krāsns.
Un smērē virsū saputotos olu baltumus. Liek cepeškrāsnī uz ~150 - 160*C aptuveni 15 - 20 minūtes.
Gatava, kad ir viegli iebrūnējusi virsa.
Aptuveni pēc 20 minūtēm sāk izdalīties rasas pilītes.
To daudzums un lielums atkarīgs no āboliem, krāsa parasti, kur ir brūnāks izcepies, tur tumšāka.
Iesūtīja: Airita