Foto: DELFI
Gardā ābolkūka "Rasiņa", kas pavisam vienkārši pagatavojama no gatavās smilšu mīklas.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
smilšu mīkla750 gvājpiena biezpiens8 gab.olas1 glāzecukurs6 ĒKcukurs3 ĒKmilti2 saujasrozīnes10 gab.āboli1 TKsoda apelsīnu miziņa

Pagatavošana

1

Rozīnes nomērcē, ābolus nomizo, olas baltumus atdala (ieliek ar visu bļodu, kurā kuls, ledusskapī) no dzeltenumiem.

2

Bļodā samaisa biezpienu, olu dzeltenumus, 6 ĒK cukura, atkarībā no biezpiena slapjuma 2 - 3 ĒK miltu, pierīvē apelsīnu miziņu, pieliek sodu un izmērcētās rozīnes.

3

Uz plāts uzliek cepamo papīru, ieloka vietas cik liela ir plāts un tad izrullē smilšu mīklu, līdz attiecīgajai atzīmei. Kā pagatavot smilšu mīklu mājās, stāstījām te.

4

Uz pannas uzklāj smilšu mīklu, virsū liek biezpiena masu, tā lai neietu pāri smilšu mīklai.

Foto: DELFI
5

Virsū liek ābolu šķēlītes, ne pārāk plānas. Un liek cepeškrāsnī 200*C 30-35 minūtes.

6

Kamēr cepas, puto olu baltumus ar glāzi cukura stingrās putās.

7

Kad kūka gatava, ņem ārā no krāsns.

Foto: DELFI
8

Un smērē virsū saputotos olu baltumus. Liek cepeškrāsnī uz ~150 - 160*C aptuveni 15 - 20 minūtes.

Foto: DELFI
9

Gatava, kad ir viegli iebrūnējusi virsa.

10

Aptuveni pēc 20 minūtēm sāk izdalīties rasas pilītes.

Foto: DELFI
11

To daudzums un lielums atkarīgs no āboliem, krāsa parasti, kur ir brūnāks izcepies, tur tumšāka.

Iesūtīja: Airita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!