90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 glāzepiens500 gmilti3 olas250 gsviests125 gcukurs25 graugs100 grozīnes sukādes citrona miziņa rieksti
Pagatavošana
1
Sagatavo rauga mīklu, bļodā sadrupinot raugu, pievienojot tam pusi no nepieciešamā sviesta (izkausētu), siltu pienu, vienu olu, nedaudz cukura un miltus. Mīklu samaisa, pamīca, līdz viendabīga un tad uzraudzē.
2
Atlikušo sviestu saputo ar daļu cukura un pievieno uzrūgušai mīklai. Olu dzeltenumus saputo ar pārējo cukuru. Olu baltumam pieliek nedaudz sāls, saputo stingrās putās.
3
Mīklai pieliek saputotos olu dzeltenumus, rozīnes, mandeles, citrona miziņu, sukādi, samīca. Pieliek olu baltumus. Ieziestā formā liek mīklu, uzraudzē, līdz tās apjoms dubultojies, un cep 180°–200°C aptuveni 30 minūtes vai ilgāk.
4
Gatavo kuliču pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar ūdens un pūdercukura masu.
Iesūtīja: Vineta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit