45Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 glasis daži diļļu zariņi3 melnie piparu graudi4 kartupeļi4 burkāni1 puķkāposts200 mlsaldais krējums pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Lasi, ja nepieciešams, sadala mazākos gabalos un vāra sālsūdenī, kuram pievienoti melnie piparu graudi un daži zariņi ar dillēm. Kad lasis gatavs, apmēram pēc 15 minūtēm, buljonu izkāš un lasi noliek malā.
2
Iegūtajā buljonā liek dārzeņus un vāra mīkstus. Kad dārzeņi gatavi, tos izņem no buljona, sablenderē un liek atpakaļ buljonā, ļauj uzvārīties.
3
Tikmēr lasi attīra no asakām un sadala kumosa lieluma gabalos. Kad zupa vēlreiz uzvārās, pielej saldo krējumu, ieliek laša gabaliņus. Pasniedz, pa virsu berot zaļumiņus.
Var pārkasīt arī ar baltmaizes grauzdiņus. Var arī lasi sablenderēt kopā ar dārzeņiem.
Iesūtīja: Susix
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit