8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
laša galva, spuras, mugura un citi atgriezumi kartupeļi sīpols tomātu pasta marinēti gurķi olīvas citrona daiviņa skābs krējums
Pagatavošana
1
Izvāra laša galvu, spuras, muguriņu, kas nu tur palicis un izkāš. Izkāstajā buljonā vāra kartupeļus. Kamēr buljons vēl vārās, uz pannas apcep sīpoliņus. Nu tā – padaudz, uz 3 litrīgo katlu, kādus 5 - 6 vidējus sīpolus. Apcepina, kad tie zeltaini, pielej klāt tomātu pastu, 1 - 2 tējkarotes cukura un vēl kādu minūti tos sīpolus pasutina iekš tomātu pastas.
2
Blakus katliņā lieku vārīties sarīvētus marinētos gurķīšus (nu kādus 5 - 6 vidējus no RIMI spainīšiem).
3
Kad buljons izkāsts un tajā kartupeļi mīksti, liek klāt tos sīpolus ar tomātu pastu, pavārītos gurķus, ar visu to gurķvārīšanas ūdeni un vēl izķidātās laša gaļiņas, ko var smuki paēst. To visu savāra, piešauj olīvas un citrona daiviņās. Pasniedz ar krējumu.
Iesūtīja: Trīne
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit