laša soļanka
Foto: Shutterstock
Gardam paēdienam - vienkārši pagatavojama laša soļanka - dievīga!
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

laša galva, spuras, mugura un citi atgriezumi kartupeļi sīpols tomātu pasta marinēti gurķi olīvas citrona daiviņa skābs krējums

Pagatavošana

1

Izvāra laša galvu, spuras, muguriņu, kas nu tur palicis un izkāš. Izkāstajā buljonā vāra kartupeļus. Kamēr buljons vēl vārās, uz pannas apcep sīpoliņus. Nu tā – padaudz, uz 3 litrīgo katlu, kādus 5 - 6 vidējus sīpolus. Apcepina, kad tie zeltaini, pielej klāt tomātu pastu, 1 - 2 tējkarotes cukura un vēl kādu minūti tos sīpolus pasutina iekš tomātu pastas.

2

Blakus katliņā lieku vārīties sarīvētus marinētos gurķīšus (nu kādus 5 - 6 vidējus no RIMI spainīšiem).

3

Kad buljons izkāsts un tajā kartupeļi mīksti, liek klāt tos sīpolus ar tomātu pastu, pavārītos gurķus, ar visu to gurķvārīšanas ūdeni un vēl izķidātās laša gaļiņas, ko var smuki paēst. To visu savāra, piešauj olīvas un citrona daiviņās. Pasniedz ar krējumu.

Iesūtīja: Trīne

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!