12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gmilti30 graugs250 mlsilts piens2 olas70 gcukurs0.5 TKsāls120 gmīksts sviests50 gsmalki sagrieztas citrona miziņas1 olu dzeltenums sviests rozīnes sasmalcināti rieksti, ķimenes vai sezama sēkliņas
Pagatavošana
1
Tortes cepamo formu ieziež ar sviestu.
2
Miltus iesijā traukā, pa vidu uztaisa bedrīti, kurā iedrupina raugu, pielej nedaudz silta piena, cukuru un iejauc ieraugu.
3
Pārsedz ar dvieli un siltā vietā raudzē 15 minūtes, tad pievieno nomazgātas, nosusinātas rozīnes, kausētu sviestu, iejauc mīklu, apsedz un raudzē vēl 30 minūtes.
4
Galdu nosijā ar miltiem, liek mīklu un izveido no miklas tādus kā mazus kliņģerīšus (ligzdiņas). Ligzdiņas 15 minūtes uzraudzē.
5
Cepamo krāsni uzkarsē līdz 190*C. Ligzdiņas liek uz plāts. Pārziež ar olu, pārkaisa sasmalcinātus riekstus, ķimenes, sezama sēkliņas vai ko citu.
6
Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Atdzesē, ligzdiņās liek krāsotas olas un pasniedz galdā.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit