7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 mlsilts ūdens1 ĒKmedus1 ĒKiesala ekstrakts1.5 TKsāls2 ĒKieraugs2 ĒKeļļa600 gmilti
Pagatavošana
1
Var lietot dažādus miltus, man bija 1/3 rudzu un pārējie kviešu gan rupjie, gan smalkie.
2
Ielikt uz mīklas režīmu un lai izveidojas kukulītis.
3
Mīklas biezumam jābūt apmēram tādam, kā parasti, kad cep maizi. Var pielikt arī linsēklas vai ķimenes, ja tā garšo labāk.
4
Kukulītim iegriež strīpas, lai var labāk izplesties un apmērcē ar ūdeni. Atstāj uz nakti. Es lieku rūgt ap 10 vakarā. Rītā liek uz 2 stundām cepties.
5
Pamēģina ēst siltu ar sviestu, pārējo noslēpj, citādāk nekas pāri nepaliks! Kviešu un rudzu miltu proporcijas var variēt. Arī miltu rupjumu var mēģināt katru reizi citu.
*ieraugs (kā to pagatavot mājās, stāstījām te) 2 ĒK ar kaudzi, no ledusskapja (iepriekš neatdzīvināju).
Iesūtīja: Ruuzza
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit