Foto: Shutterstock
Maize ar ieraugu - ļoti garda silta ar sviestu,ja paliek pāri tad arī atdzisusi.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 mlsilts ūdens1 ĒKmedus1 ĒKiesala ekstrakts1.5 TKsāls2 ĒKieraugs2 ĒKeļļa600 gmilti

Pagatavošana

1

Var lietot dažādus miltus, man bija 1/3 rudzu un pārējie kviešu gan rupjie, gan smalkie.

2

Ielikt uz mīklas režīmu un lai izveidojas kukulītis.

3

Mīklas biezumam jābūt apmēram tādam, kā parasti, kad cep maizi. Var pielikt arī linsēklas vai ķimenes, ja tā garšo labāk.

4

Kukulītim iegriež strīpas, lai var labāk izplesties un apmērcē ar ūdeni. Atstāj uz nakti. Es lieku rūgt ap 10 vakarā. Rītā liek uz 2 stundām cepties.

5

Pamēģina ēst siltu ar sviestu, pārējo noslēpj, citādāk nekas pāri nepaliks! Kviešu un rudzu miltu proporcijas var variēt. Arī miltu rupjumu var mēģināt katru reizi citu.

*ieraugs (kā to pagatavot mājās, stāstījām te) 2 ĒK ar kaudzi, no ledusskapja (iepriekš neatdzīvināju).

Iesūtīja: Ruuzza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!