Foto: Shutterstock
Mājās gatavotas šprotes - lētāk un veselīgāk.
80Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgsvaigas mazās reņģes150 geļļa (bez smaržas)1 glāzeūdens3 TKmelnās tējas granulas2 gab.dārzeņu buljona kubiņi

Pagatavošana

1

Verdoša ūdens glāzē ieber tēju vai ieliek 3 tējas paciņas un atļauj ievilkties 15 minūtes.

2

Tēju nolej sietā un iemaisa buljona kubiņus.

3

Reņģes notīra, nomazgā un liek uz pannas. Pārlej eļļu un tējas maisījumu.

4

Pannai uzliek vāku un sautē uz ļoti mazas uguns, 1 stundu.

5

Sautēšanās beigās šķidrums būs izsutis un palikusi tikai eļļa.

6

Var pārkaisīt maltus melnos piparus. Sāli nepievieno, jo kubiņi dod pietiekamu sāls daudzumu.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!