Rezultātā iegūsi 6 litru kvasa.
420Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
600 gsvaiga Lāču rudzu maize30 graugs350 gcukurs
Pagatavošana
1
Rudzu maizi izkaltēju cepeškrāsnī pie 120-130*C grādiem, lai maize paliek cieta un mazliet brūna.
2
Tad ņem maizi un salauž gabaliņos. Uzlej 4 litrus ūdeni un ļauj 3-4 stundas ievilkties traukā, kas pārklāts ar dvieli. Ik pa laikam apmaisa, lai maize labāk izšķīst.
3
Tad pirmo reizi izkāš caur smalko sietu un uz palikušajiem biezumiem vēl uzlej 2 litrus vāroša ūdens un ļauj 2 stunda ievilkties. Atkal izkāš.
4
Salej visu lielā traukā un atdzīvina ar 30 gramiem rauga un 350 gr cukura. Ļauj nakti nostāvēties un sanāca vienkārši gards.
Iesūtīja: ciksite
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit