mango kūka torte svētki saldais ēdiens
Foto: Shutterstock
Šobrīd, kad ir nopērkami īpāši gardi un sulīgi mango, grēks būtu tos neizmantot kāda kāruma pagatavošanai. Gardās mango kūkas pagatavošana būs īpaši vienkārša, jo vari izmantot veikalā nopērkamās biskvīta plāksnes.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.biskvīta ripa2 gab.mango100 mlcitronu sula2 ĒKcukurs100 gpūdercukurs350 mlskābs krējums350 mlsaldais krējums3 TKželatīns1 gab.paciņa vaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Želatīnam uzlej aukstu ūdeni un uzbriedina.

2

Citronu sulu un cukuru savāra sīrupā. Karstu sīrupu pārlej nomizotiem, šķēlītēs sagrieztiem mango un atdzesē.

3

Skābo krējumu saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Saldo krējumu sakuļ gaisīgās putās, iecilā skābā krējuma masā. Želatīnu izkausē, 2/3 ielej krēmā un samaisa. Noliek vēsumā.

4

Biskvīta ripu liek veidnē, pārlej ar sastingt sākušu krējuma krēmu. No mango šķēlītēm nolej sīrupu, kārto uz kūkas. Sīrupam pievieno izšķīdinātu atlikušo želatīnu, noliek vēsumā, kad sāk recēt, pārlej kūkai un atdzesē.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!