30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 glāzepiens0.5 glāzeūdens1 ĒKmanna1 TKcukurs5 TKsviests
Pagatavošana
1
Ņem ½ glāzes piena, ¼ glāzes ūdens ar sāli, visu kopā uzvāra, verdošā maisījumā ieber 1 ĒK mannas putraimu (20 g), vāra 15—20 minūtes (kamēr putraimi piebriest).
2
Pielej vēl pusglāzi karsta piena un uzvāra. Vārīšanas beigās pieliek 1 tējkaroti cukura (10 g). Gatavā putriņā iemaisa ½ tējkarotes sviesta.
3
Bērnam 6—10 mēnešu vecumā dod 150—200 g putras vienā ēdienreizē.
Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit