marinēti tomēti konservēšana
Foto: Shutterstock
Marinēti tomāti - ar garšu no piemājas dārziņa.

Sastāvdaļas paredzētas uz vienu 3 l burku

12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

tomāti3 gab.lauru lapas gab.melnie pipari3 gab.ķiploka daiviņas mārrutku lapas ķiršu lapas upeņu lapas dilles asie sarkanie pipari2.5 ĒKsāls ĒKcukurs75 getiķis 9%

Pagatavošana

1

Sagatavo burkas, katrā 3 l burkā liek lauru lapas, melnos piparus, sagrieztas ķiploku daiviņas, zaļumus. Burkā liek tomātus, ko apkārt kātiņa vietai pāris reizes iebksta ar koka irbulīti, lai tomātu ādiņa karsējot nepārsprāgtu.

2

Pārlej verdošu ūdeni, piever ar vāciņiem un 40 minūtes ļauj pastāvēt.

3

Ūdeni nolej katlā, no katras burkas atsevišķi un pievieno sāli, cukuru un etiķi. Uzvāra. Pārlej atkal tomātus, aiztaisa ar metāla vāciņiem, apgāž ačgārni un ietin segā.

Iesūtīja: Klio

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!