Foto: Shutterstock
Nedaudz neierasts zoss cepetis Mārtiņdienas cienastam.
1440Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 kgzoss burkāni sīpoli āboli lielas Savojas kāposta lapas krustnagliņas, anīss, pētersīļi, ingvers

Pagatavošana

1

Lielā katlā ar garšvielām vāra apmēram 2 stundas uz lēnas uguns ar dakšu sadurstītu zosi (tad iztek visi liekie tauki).

2

Uz diennakti zosi izkar vēsā vietā ar dabīgo ventilāciju - šī procedūra garantē to, ka cepetis sanāk kraukšķīgs.

3

Pilda zosi ar Savojas kāpostiem vai štovētiem kāpostiem, āboliem, pievieno nedaudz kalvadosa un bez folijas cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu līdz pilnīgai gatavībai.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!