Ja tev ir vesels lasis, tad dari tā:
60Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
lasis cukurs sāls pipari
Pagatavošana
1
Iegriez viņam pie žaunām, līdz mugurkaulam abās pusēs.
2
Pēcāk ņem pie astes un ar asu nazi griez lasim gar mugurkaulu, līdz pat iegriezumam pie žaunām.
3
Pēc tam to pašu no otras puses. Beigu galā paliek divas filejas un mugurkauls ar galvu vienā galā un asti otrā. No tā var zupu savārīt.
4
Pašu fileju apbārsti ar sāli un mazliet cukura, no abām pusēm, pārloci tā, lai gaļa būtu uz iekšu un āda uz āru.
5
Liec vēsā vietā un nākamajā dienā lasis ir gatavs.
6
Sagriez šķēlītēs, uzber piparus, uzspied lāsi citrona sulas un uz maizītes virsū.
Man patīk vēl sīpola ripiņas salikt.
Iesūtīja: herta
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit