medus kūka
Foto: Shutterstock
Medus kūka ar olu krēmu gardumam pie tējas vai kafijas.
100Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 paciņa margarīns4 ĒKmedus3 TKsoda4 olas2 glāzescukurs6 glāzesmilti KRĒMS:1 glāzecukurs2 olas1 glāzepiens1 ĒKmilti2 paciņas sviests

Pagatavošana

1

Mīkla: margarīnu izkausē, pievieno medu, ar cukuru saputotas olas un turpina karsēt, pievieno sodu, un kad masa uzvārās pakāpeniski pievieno miltus.

2

Cep 8-10 kārtas (cep uz plāts mīklu pirms tam izrullējot uz atbilstoša lieluma cepamā papīra, ko noņem kad biskvīts atdzisis).

3
  • Padoms: ja vēlies, lai kūkā saldās krēma kārtas mijas ar skābajām, veidojot garšu līdzsvaru, tad pāris kārtās krēma vietā iezied skābenu ievārījumu.
4

Krēms: miltus ar 1/2 glāzi piena samaisa, pievieno pārējo pienu un uzvāra, saputo olas ar cukuru un iemaisa masā. Kad masa sabiezē, to beidz karsēt. Atdzisušu saputo ar sviestu.

5

Nobeigums: kūkas pēdējā virsējā kārta ir krēms un krēmu apsmērē arī kūkai pa malām, tad sadrupina liekās un neizdevušās mīklas kārtas un ar tām nokaisa visu torti (arī malas).

Iesūtīja: klimpa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!