40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
3 gab.olas1 gab.svieta paciņa0.5 glāzecukurs1 glāzemedus2 TKsoda2 TKkanēlis5 glāzesmilti
Pagatavošana
1
Sviestu izkausē un samaisa ar pārējām sastāvdaļām. Mīkla parasti sanāk ķepīga, citreiz vairāk, citreiz mazāk. Vainīgs tas, ka mērīšana notiek ar krūzi, kura ne vienmēr ir vienāda.
2
Ar slapjiem pirkstiem mīklu izspaida uz plāts un cep.
3
Gatavās ripas liek vienu uz otras un pa starpām smērē skābā krējuma un cukura, vai iebiezinātā piena un skāba krējuma maisījumu.
Uz šo kūku parasti iziet 1 litrs skāba krējuma.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit