Sastāvdaļas
Pagatavošana
Mīkla: izkausē sviestu, pievieno cukuru un labi samaisa. Iemaisa olu, atkal labi samaisa un iemaisa miltus.
Mīklu liek apaļā formā, kuru iesmērē ar sviestu. Mīklu izkārto ar rokām tā, lai veidojas maliņa. Mīkla ir mīksta un labi padodas.
Pildījums: biezpienu, olas un cukuru samaisa. Pildījumu liek uz mīklas.
Tad visu pārber ar mellenēm (otrajā reizē taisīju ar upenēm).
Cep 25-30 minūtes 200*C.
*** ar upenēm garšoja labāk, jo ir sulīgāka.
*** ja ogas ņem saldētas, var neatlaidināt.
*** var taisīt ar jebkurām ogām un ziemā ar konservētiem augļiem. Oriģinālajā receptē mīklā bija 2x vairāk cukura, bet sanāca par saldu. Tāpēc uzreiz rakstīju ar mazāko cukura devu.
*** pildījums sanāca teicams, tikai mīklu mazliet irdenāku taisītu nākošreiz - ar cepampulveri, sodu vai vairāk sviesta, lai ir kārtīga smilšu mīkla, jo sanāca tomēr par cietu - ar karotīti nenokniebt. Mīklai klāt vēl vanilīnu pieliku.
Iesūtīja: tutumish