melleņu kūka
Foto: Shutterstock
Melleņu vai upenu biezpiena pīrāgs, ko var taisīt ar jebkurām ogām un ziemā ar konservētiem augļiem.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 gsviests50 gcukurs1 gab.ola250 gmilti200 gbiezpiens 0.5%2 gab.olas100 gcukurs mellenes vai upenes

Pagatavošana

1

Mīkla: izkausē sviestu, pievieno cukuru un labi samaisa. Iemaisa olu, atkal labi samaisa un iemaisa miltus.

2

Mīklu liek apaļā formā, kuru iesmērē ar sviestu. Mīklu izkārto ar rokām tā, lai veidojas maliņa. Mīkla ir mīksta un labi padodas.

3

Pildījums: biezpienu, olas un cukuru samaisa. Pildījumu liek uz mīklas.

4

Tad visu pārber ar mellenēm (otrajā reizē taisīju ar upenēm).

5

Cep 25-30 minūtes 200*C.

*** ar upenēm garšoja labāk, jo ir sulīgāka.
*** ja ogas ņem saldētas, var neatlaidināt.
*** var taisīt ar jebkurām ogām un ziemā ar konservētiem augļiem. Oriģinālajā receptē mīklā bija 2x vairāk cukura, bet sanāca par saldu. Tāpēc uzreiz rakstīju ar mazāko cukura devu.
*** pildījums sanāca teicams, tikai mīklu mazliet irdenāku taisītu nākošreiz - ar cepampulveri, sodu vai vairāk sviesta, lai ir kārtīga smilšu mīkla, jo sanāca tomēr par cietu - ar karotīti nenokniebt. Mīklai klāt vēl vanilīnu pieliku.

Iesūtīja: tutumish

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!