Foto: Shutterstock
Melleņu un biezpiena plātsmaize - melleņlaika obligātā gardumu programma.
50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gbiezpiens200 gsviests vai margarīns4 gab.olas1 glāzecukurs2 glāzesmilti1 TKcitronskābe1 TKkartupeļu milti1 TKsoda PILDĪJUMS: mellenes skābs krējums cukurs kanēlis

Pagatavošana

1

Mīkla: bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst un pieber cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.

2

Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa. Piedrupina biezpienu - kārtīgi izmaisa. Piemet sodu, stērķeli, citronskābi un izmaisa. Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz visi milti iemaisīti.

3

Liek mīklu uz pannas vai cepamajā veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un uzber mellenes. Cep ~ 60 minūtes 180*C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.

*sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa strīķētai tējkarotei. Pirmā reizē piebēru tējkaroti ar kaudzīti- sita cauri sodas garšu.

::!recepte

Iesūtīja: ciksite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!