50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
200 gbiezpiens200 gsviests vai margarīns4 gab.olas1 glāzecukurs2 glāzesmilti1 TKcitronskābe1 TKkartupeļu milti1 TKsoda PILDĪJUMS: mellenes skābs krējums cukurs kanēlis
Pagatavošana
1
Mīkla: bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst un pieber cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.
2
Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa. Piedrupina biezpienu - kārtīgi izmaisa. Piemet sodu, stērķeli, citronskābi un izmaisa. Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz visi milti iemaisīti.
3
Liek mīklu uz pannas vai cepamajā veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un uzber mellenes. Cep ~ 60 minūtes 180*C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābu krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli.
*sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa strīķētai tējkarotei. Pirmā reizē piebēru tējkaroti ar kaudzīti- sita cauri sodas garšu.
::!recepte
Iesūtīja: ciksite
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit