Foto: DELFI
Neticami garda un vasarīga melleņu zupa ar klimpām.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 lmellenes cukurs ūdens kartupeļu milti2 gab.olas ĒKcukurs1 šķipsnasāls piens

Pagatavošana

1

Ielej katliņā ūdeni, ieliek mellenes un cukuru. Uzvāra, līdz nedaudz izšķīst mellenes.

2

Kamēr vārās, uztaisa mīklu: olas saputo ar cukuru un sāli, jo vairāk uzputos, jo pufīgāka un feināka būs, tad pieliek miltus, pienu un uztaisa mīklu, kā biezajām pankūkām.

3

Vārošajās mellenēs ar mazo karotīti "iepilina" mīklu.

4

Karotiti pamērcē aukstā ūdenī, lai mīkla nepielīp pie karotes un atkal ņem mīklu.

5

Visu uzvāra, tad ņem mazliet kartupelu cietes un sajauc ar aukstu ūdeni.

6

Sajaukto kartupeļu cieti ielej katliņā un uzvāra. Zupa gatava.

Iesūtīja: Anna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!