3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1.5 kgmellenes1 lūdens350 gcukurs
Pagatavošana
1
Rūpīgi izmazgā burkas un noskalo ogas.
Ogas ber burkās, kamēr tās ir gandrīz pilnas līdz augšai. Sīrupam atsevišķi nepieciešams savārīt ūdeni ar cukuru, līdz cukurs izkusis.
2
Sīrupu lej virsū ogām, tad burkas liek izkarsēties lielā katlā ar verdošu ūdeni. Burciņām uzliek vākus, bet neaizskrūvē. Karsē burkas vismaz 10 – 15 minūtes ūdenī, kas ir gandrīz vārošs. Tas nozīmē – kad ūdens sāk burbuļot, samazina temperatūru uz pusi un turpina karsēt vēl 10 minūtes.
3
Burkas var arī karsēt cepeškrāsnī 80*C (0,5l burkas - 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 min).
4
Uzskrūvē burkām vākus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka. Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: banga
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit