Foto: Shutterstock
Melleņu kompots - gadu desmitiem pārbaudīta un par labu atzīta recepte.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgmellenes1 lūdens350 gcukurs

Pagatavošana

1

Rūpīgi izmazgā burkas un noskalo ogas.
Ogas ber burkās, kamēr tās ir gandrīz pilnas līdz augšai. Sīrupam atsevišķi nepieciešams savārīt ūdeni ar cukuru, līdz cukurs izkusis.

2

Sīrupu lej virsū ogām, tad burkas liek izkarsēties lielā katlā ar verdošu ūdeni. Burciņām uzliek vākus, bet neaizskrūvē. Karsē burkas vismaz 10 – 15 minūtes ūdenī, kas ir gandrīz vārošs. Tas nozīmē – kad ūdens sāk burbuļot, samazina temperatūru uz pusi un turpina karsēt vēl 10 minūtes.

3

Burkas var arī karsēt cepeškrāsnī 80*C (0,5l burkas - 15 minūtes, 1 litra burkas - 20 min).

4

Uzskrūvē burkām vākus un liek uz dvieļa, apgāžot burkas uz vāka. Atdzesē pilnībā un tad liek glabāties ziemai.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: banga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!