Foto: Shutterstock
Melleņu - aveņu ievārījums ar kanēli pagatavojams 30 minūtēs.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 lmellenes600 gavenes150 gūdens800 gcukurs1 gab.kanēļa miza2 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Mellenes katlā saspaida ar dakšiņu. Pielej ūdeni un vāra nelielā karstumā 5 minūtes. Nokāš sulu un iemaisa tajā cukuru. Pieliek kanēļa miziņu un vaniļas cukuru. Sakarsē un maisa, kamēr cukurs izkusis. Pievieno veselas avenes. Vāra apmēram minūti. Izņem kanēļa miziņu.

2

Lej sakarsētas, sterilizētās burkās un aizvāko.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!