salāti mimoza svētki ēdiens
Foto: Shutterstock
"Mimoza" – izcili garšīgi kārtainie salāti ar lasi vai citiem zivju konserviem.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
8 olas2 bundžas konservēts lasis4 vārīti kartupeļi1 sīpols2 burkāni1 ābols50 gsiers majonēze

Pagatavošana

1

Novāra burkānus, sarīvē, samaisa ar nomizotu, sarīvētu ābolu (lai ābols neoksidētos, pievieno nedaudz citrona sulas vai citronskābes un samaisa).

2

Vārītus kartupeļus sarīvē. Novāra olas, atdala dzeltenumus un atsevišķi sarīvē. Lasi saspaida ar dakšiņu. Sīpolu nomizo, sīki sakapā. Sieru sarīvē.

3

Tad liek kārtās:

4
  • Vārītus kartupeļus;
  • Olu baltumus;
  • Majonēzi;
  • Lasi;
  • Sīpolus;
  • Majonēzi;
  • Ābolu-burkānu maisījumu;
  • Sieru;
  • Majonēzi;
  • Vārītus kartupeļus;
  • Lasi;
  • Ābolu-burkānu maisījumu;
  • Majonēzi;
  • Olu dzeltenumus.

*** lasi var aizstāt ar zivju konserviem, piemēram: šprotēm, sardīnēm, tunci, skumbriju.

Iesūtīja: Datele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!