kūka torte Napoleons konditoreja
Foto: Shutterstock
Napoleons ar vārīto krēmu un ābolu zaptes pildījumu.
780Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 glāzesmilti300 gmargarīns1 ola1 ĒKetiķis0.5 glāzeūdens1 šķipsnasāls vārītas krēms ābolu ievārījums

Pagatavošana

1

Miltus uzber uz galda un iekapā iekšā margarīnu, tad lej pusglāzi ūdens, 1 olu, 1 ĒK etiķa un naža galu sāls.

2

Visu mīca, ja nepieciešams vēl miltu, var pievienot, bet nedaudz. Mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.

3

Liek ledusskapī uz 12 stundām, bet gadījumos, kad kūku vajag ātrāk, pietiks ar 1-2 stundām.

4

Mīklu plāni izveltnē un liek uz plāts, ar dakšu sadursta, lai cepoties neuzceļas, jo mīkla ļoti mīl pūsties. Cep, līdz paliek zeltaini brūna.

5

Izceptās kārtas liek vienu virs otras un apgriež malas, lai visas būtu vienādas. Nogrieztās malas pietaupa dekorēšanai.

6

Vārīto krēmu gatavo pēc šīm norādēm.

7

Uz servējamā šķīvja liek vispirms mīklas kārtu, uzsmērē vārīto krēmu, ābolu zapti un atkal kārtainās mīklas kārtu.

8

Šādi turpina, līdz izmantotas visas kārtas. Kūkas malas un virskārtu apkaisa ar sadrupinātām mīklas paliekām.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!