ķimeņu siers
Foto: Shutterstock
Klasiski gardais Noras - Jāņu siers ar ķimenēm.
240Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens6 lpiens300 gskābs krējums200 gsviests3 olas(L) ķimenes sāls zaļumi garšvielas

Pagatavošana

1

Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas. Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks.

2

Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca.

3

Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota.

4

Sviestu un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts.

5

Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.

Zināšanai - jo ilgāk biezpiena masu karsē, jo siers iznāk sīkstāks. Jo vairāk liek sviestu, jo siers ir mīkstāks. Krējumu un sviestu liekot klāt, kad sūkalas jau notecinātas, nekas ārā neizsulojas.

*garšvielas - variējas no gada uz gadu

Iesūtīja: Noras

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!