āboli, kūka, dzērvenes
Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama ābolu drupaču kūka, jeb "crumble" ir britu virtuvei raksturīgs saldais ēdiens. To īpaši gardu un acij tīkamu padara sulīgas dzērvenes un mandarīnu atsvaidzinošais aromāts. Drupaču kūka greznos jebkuru svētku galdu.
80Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gsviests150 gcukurs1 gab.ola3 gab.vaniļas cukurs paciņā400 gmilti2 TKcepamais pulveris600 gāboli150 gdzērvenes150 gmandarīni pēc garšasmandarīna miziņas1 ĒKkanēlis

Pagatavošana

1

Ietauko 26 cm diametra tortes formu ar noņemamo malu.

2

No sviesta, cukura, olas, vaniļas cukura, miltiem un cepamā pulvera ātri pagatavo drupačas.

3

Pusi no tām ber tortes formā.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

5

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs, tās liek uz drupatām, pievieno dzērvenes, mandarīnu šķēlītes, pārkaisa ar kanēli un sasmalcinātām mandarīna miziņām. Ja vēlas, var pievienot cukuru.

6

Pārber atlikušās drupatas.

7

Liek cepeškrāsnī un cep ~ 40-45 minūtes, kamēr virsiņa smuki brūna.

8

Pirms griešanas jāļauj atdzist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!