Sastāvdaļas
Pagatavošana
Samaisa miltus, raugu, cukuru, sāli, piparus, auzu pārslas un visas piedevas, pievieno jogurtu/krējumu un pakāpeniski ūdeni (oriģinālā tā teikts 375 ml, man parasti aiziet 300 - 320).
Samīca (es parasti ar miksera mīklas āķiem šito procedūru). 5 minūtes siltā vietā paraudzē apsegtu, fiksi vēlreiz izmīca. Ietauko kēksa formu četrkantīgo un izkaisa ar miltiem vai, kas vēl labāk, ar rīvmaizi. Liek iekšā mīklu.
Met šito visu aukstā (!) cepeškrāsnī. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200*C un uz ~ 50 minūtēm iet vēl pagulēt sestdienas rīta miegu. Viss. Gatavs.
Ļauj minūtes 5 atdzist formā, tad ņem ārā un modina bērnus, vāra kafiju un vāko vaļā zaptes burku.
*piedevas visas iespējamās piemēram kaltēti pētersīļi, oregano, saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas, sezams, linsēklas, ciedru rieksti, grauzdēti sīpoli, sakapātas olīvas, sakapāti kaltēti tomāti utt.
Iesūtīja: Nora