Sastāvdaļas
Pagatavošana
Izkausē sviestu. Olas saputo ar 100 g cukura. Iesijā miltus, uzmanīgi iecilā, tad iemaisa nedaudz padzisušo sviestu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem, mīklu lej formā, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar rīvmaizi vai samaltām mandelēm. Cep 30 - 40 minūtes (kamēr kociņš sauss)
Zemenes notīra, pārgriež uz pusēm. Atdzisušo biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm.
Biezpienu un vaniļas jogurtu samaisa. Uzbriedinātu želatīnu (6 plāksnītes želatīna vai 1 mazā paciņa) ūdens peldē izkausē, tajā iemaisa pāris karotes biezpiena, pēc tam samaisa ar visu pārējo biezpienu. Atdzesē masu, kamēr tā sāk želēt. Saputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā.
Padoms! Lai biezpiens būtu viendabīgs, bez kunkuļiem, to iztrin caur sietu.
Uz apakšējās biskvīta daļas ziež pusi biezpiena masas, tad izkārto pusi zemeņu, uzliek otru biskvītu, ko pārsmērē ar atlikušo biezpiena masu.
Torti liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Īsi pirms pasniegšanas tortes virsu dekorē ar atlikušajām zemenēm.
Iesūtīja: Nora